keskiviikko 26. huhtikuuta 2017

valvotaan ja kiljutaan


Meidän aina niin aurinkoisesta minimiehestä on tullut hetkessä kitisevä ja erittäin huomionkipeä. Myös kiljuminen, varsinkin iltaisin tuntuu olevan tämän hetken juttu ja veljen innostamana ei siitä meinaa tulla loppua ollenkaan. Mini hankaa myös vähän väliä puruleluilla vimmatusti ikeniään. Kai ne on ne hampaat, jotka tekevät tuloaan. Meidän Minin yöuniin hampaat eivät ole kuitenkaan vaikuttaneet. Hän heräilee öisin yleensä 1-3 kertaa.

Mutta sitten taas tuo meidän esikoinen on se, joka herättää meidät jo pahimmillaan aamu viiden aikoihin - Haluten joko pelata tai syödä jo aamupalaa (osaa kyllä tehdä näistä molemmat itsekin). Meidän perheessä se ei nimittäin ole koskaan vauva, joka herättää aamuisin. Yksi yöherätys yöllä ei vielä tunnu missään, mutta sitten kun niitä on useampi ja vielä kun aamuisin ennen seitsemää toinen pojista hyppää herättelemässä noin viidesti alkaa unen katkonaisuus jo tuntua. Minin nukkuessa ei häntä herätä mikään ja nukahdan kyllä itsekin silmänräpäyksessä uudelleen, mutta se väsymys mikä siitä seuraa on jotain niin uuvuttavaa. Toiset lapset ne ei vaan taida nukkua koskaan? No ehkä viimeistään murrosikäisenä sitten ja lupaan jo nyt, että kosto on suloinen.

Muuten meille kuuluu hyvää. Pienin ei ole vielä ihan hoksannut ryömimisen saloja, mutta kierii vauhdilla menemään ja löytyy usein ihmettelemästä pöydän jalkoja tai minkä tahansa jalkoja. Omat jalat taas on usein jumissa milloin sohvan alla tai tv-tason alla. Leikkimatto alkaa olla jo aika nähty juttu, mutta sen kanssa on kiva heittää ympäri, siis leikkimattoineen päivineen. Hän tavailee jo "äithi", "vauvauvva" ja "ishi". Päättäväinen "ejjj eiiih" kuuluu myös pienimmän pojan sanavarastoon.

2 kommenttia:

 1. Kuvassa onkin niin suloinen poitsu! Onneksi nuo pienten jutut on yleensä sellaisia kausia vain.
  Apua, ensisanoja, ihanaa! Vastahan hän syntyi.

  VastaaPoista
 2. Voi tuo kiljuminen on sitten mahtava taito. Mun puolesta sen vois oppia vaikka vasta murrosiässä ja mieluiten niin, että sitä ei kehtaisi joka paikassa tehdä:D
  Minea kiljuu kans isompien sisarusten innoittaman ja ei oikein auta sanoa, että vähän hiljempaa jookos?!
  Hurjasti tsemppiä univelan kanssa elämiseen<3 Kyllä se päivä sieltä vielä joskus tulee kun ei oo väsyny...Eikös?!?!

  VastaaPoista