maanantai 30. tammikuuta 2017

Trille Viper 4S - käyttökokemuksia

Ajattelin koota vähän käyttökokemuksia meidän Trillen yhdistelmävaunuista. Vaunuja tilatessani nimittäin huomasin, ettei niistä oikein löytynyt arvosteluja tai käyttökokemuksia. Ehkäpä tästä olisi hyötyä ja helpottaisi mahdollisesti jonkun vaunuvalinnan kanssa pähkäilevän päätöstä. Harva ehkä on niin uhkarohkea, että tilaa vaunut pelkän netistä löytyvän tiedon ja youtube videon perusteella. No minä kuitenkin olin ja siihen mitä postista saapui, olen ensi silmäyksestä lähtien sekä tämän pian 5 kuukauden käyttökokemuksen jälkeen ollut hyvin tyytyväinen.


Kysehän on siis tarkalleen ottaen Trille Viper 4S -yhdistelmävaunuista. Vaunuja etsiessäni kriteerinä mulla oli mahdollisimman pieneen tilaan mahtuvat ja monenlaiseen maastoon soveltuvat "All in One" vaunut, jotka lisäksi miellyttäisivät silmää. Näiden Trillen vaunujen vierellä oli mulla vertailussa mm. Brio Smilet, mutta lopulta pitkään pohdittuani päädyin tähän Tanskalaismerkkiin ja hyvä näin, sillä en voisi olla valintaani tyytyväisempi!


Vaunut ovat olleet meillä käytössä niin kaupunki-, lenkkeily- kuin parvekevaunuina. Vaunuissa on pieni ja kevyt, mutta minusta ihan tilava vaunukoppa. Meidän Mini on nyt 4kk ikäisenä 66 cm pitkä ja sopii varmasti vielä ainakin muutaman kuukauden nukkumaan vaunukopassa. Puolivuotispäivän tienoilla siirrytään sitten ratasosaan pojan opittua istumaan. Vaunujen musta hieman kiiltävä kangaspinta on vettä ja likaa hylkivä ja varmasti parempi yhdistelmä taaperon kurakenkien kanssa, kuin aivan vaalea kangaspinta.


Vaunut ovat osoittautuneet loistaviksi kaupunkikäytössä - kapeiden vaaterekkien välissä pujotteluun, mutta oikein hyvät ne ovat olleet myös lenkkeillessä. Vaunut ovat kevyet työntää, muttei ollenkaan heppoiset, vaan hyvin tukevan oloiset. Lukittavissa olevien etupyörien ansiosta helpot työntää myös lumessa tai muuten epätasaisessa maastossa. Vaunuissa on hyvän tuntuinen jousitus ja isot ilmakumipyörät, jotka ovat osoittautuneet kokonsa puolesta loistaviksi eri maastossa, mutta ovat kertaalleen tarvinneet uudelleen täyttämistä päästäessään ilmat pihalle. Tosin luulen tämän johtuneen siitä, että ollaan toisinaan rullailtu vaunuja ylös ja alas rappusia kerrostalon kolmannesta kerroksesta.

Vaunuista löytyy myös tilava tavarakori, jonka kyydissä kulkee hyvin esim. vaunujen mukana tullut tilava hoitolaukku tai vaikkapa kauppakassi. Vaunuihin on myös saatavilla lisätarvikkeena adapterit, jotka sopivat mm. Maxi-Cosi turvakaukalon kanssa.


Yhteenvetona:

+ pienet ja ketterät
+ helposti kääntyvät, lukkittavissa olevat etupyörät
+ kevyet, mutta tukevat
+ vaivattomasti kasattavat ja kokoon taittuvat
+ likaa ja vettähylkivä kangas
+ mahtuu henkilöauton takakonttiin kasattuna, etupyörät irroitettuna
+ moderni ulkonäkö
+ kätevä teleskooppiaisa, jonka ansiosta vaunut menevät vielä pienempään tilaan
+ helposti irroitettava vaunukoppa
+ hyvä jousitus
+ tilava tavarakori

- vaunukuomun kääntämiseen tarvitaan kahta kättä (en tiedä onko tällaista yhden käden taktiikalla toimivaa kuomua tosin edes keksittykään)
- renkaat tyhjentyneet kertaalleen käytön aikana

Ratasosa odottelee vielä käyttöön pääsyä vaatehuoneessa, mutta kirjoittelen siitäkin vielä käyttökokemuksia, kunhan päästään sitäkin testailemaan.

Niin ja tämä ei ole maksettu mainos, vaan tyytyväisen vaunujen omistajan kokemus kyseisistä vaunuista.

6 kommenttia:

 1. Hyvännäköiset vaunut. Tykkään suurista renkaista. Kyllä meidän keleillä tuollaiset tukevat monikäyttöiser kärryt on parhaat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, kyllä tällaiset joka tilanteeseen sopivat vaunut on parhaat, ellei sitten varta vasten halua hankkia useampia vaunuja.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Nämä on kyllä samaan aikaan klassiset ja modernit :)

   Poista
 3. Moikka! Ollaan tässä seilattu vaunuviidakossa, ja äiti bongasi blogisi ja Trillet. Vaikuttavat tosi hyviltä ja nyt sattuisi olemaan osuva tarjouskin. Mietin vaan niitä adaptereita, että millaiset mahtavat sopia? Löysin kahdet erilaiset Trillen adapterit, mutta kummissakaan ei oltu mainittu kyseistä Viperia. Pitäisi soveltuvuus varmistaa ennen kuin uskaltaa kärryjä tilata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Me ostettiin nämä vaunut jollyroom.sta ja siellä näkyi myynnissä myös just näihin vaunuihin sopivat adapterit http://www.jollyroom.fi/lastenvaunut/vaunutarvikkeet/adapterit-turvakaukaloon/trille-viper-adapteri-maxicosi-besafe
   Jos kuitenkin katselet adaptereita jostain muualta niin kannattaa varmistaa sopivuus vielä myyjältä. Toivottavasti tästä oli jotain apua :)

   Poista