maanantai 21. marraskuuta 2016

oot niin ihana - uudenlainen vauvakirja

Jo odotus aikana etsin täytettäväksi vauvakirjaa, niillä itselle tärkeimmillä vauva-ajan kuvilla ja muistoilla. Monenlaisia kirjoja vastaan tulikin, mutta niistä jokaisesta tuntui puuttuvan se jokin. Mikä se oli? En tarkalleen ottaen osannut edes sanoa, kunnes sitten instagramissa ensimmäistä kertaa silmiini osui tämä Ainoa graphic design lanseeraama Oot niin ihana -vauvakirja, joka olikin sitten ihastusta ensi silmäyksellä!Tämä nimensä mukaankin ihana vauvakirja on kehitetty yhdessä käyttäjien kanssa ja mikä hienointa, on kirja kokonaan kotimaista käsialaa - laatikko on valmistettu Porissa, kansio Tuusulassa ja sisäsivut Pitäjänmäessä. Kirjan raikkaalla ja modernilla otteella kuvitetut sivut toimivat inspiroivana pohjana, joidenka täyttämiseen vain mielikuvitus on rajana. Itse olen täyttänyt kirjaa mm. paperikuvilla ja tilaamillani printtikuvilla sekä käyttäen hyödykseni erilaisia kuvioteippejä, lahjapaperia, höyheniä ja tarroja.


Kirja koostuu kansiosta, jossa sivujen järjestystä voi muuttaa ja väliin lisätä omaakin sisältöä esimerkiksi muovitaskuissa. Mukana tuleva laatikko toimii säilytyspaikkana sekä kansiolle, että muille vauvamuistoille, kuten neuvolarannekkeelle, ensimmäisille pienille sukille ja onnittelukorteille. Mikä onkin ihan tosi kätevää, sillä olen säästänyt myös esikoisen ristiäiskortit ja ensimmäisen vuoden onnittelukortit vauvakirjan väliin, josta ne pursuavat pitkin poikin joka lukukerran jälkeen.


Kirjan sisältä löytyy mm. sivu odotuksen aikaisille ajatuksille ja kuville, kuukausisivut ensimmäisestä kuukaudesta vuoden ikään saakka sekä sivu nukkumiselle ja muille vauvavuoden virstanpylväille. Itse lähdin täyttämään kirjaa vauvan jalan ja käden jäljillä, jotka painettiin kartonkiin mustikalla. Oli muuten yllättävän vaativaa hommaa. Käsi pysyi niin tiiviisti nyrkissä, että kädenjälki taisi onnistua lopulta vasta kymmenennellä yrittämällä, isin avustuksella. Tykkään myös erityisesti kirjan nimi - sivun kuvituksesta. Siihen, kun saa lapsen nimen liäksi muistiin kaikki lempinimet, joita tietty rakkaalla lapsella on paljon.Mukana on myös kuvitettuja, tekstittömiä sivuja, joihin voi kiinnittää kuvia tai kirjoittaa vapaasti. Kirja on myös siitä ihana, että se sopii niin vauvan ensilahjaksi tai vaikkapa lahjaksi babyshower juhliin, vaikkei tulokkaan sukupuoli olisikaan vielä selvillä. Lisäksi kirja sopii erilaisiin elämäntilanteisiin ja monenlaisille perhemalleille yksinhuoltajista sateenkaariperheisiin ja ydinperheisiin.

Ja kun äidille jää illasta hetki omaa aikaa arvaatte jo varmaan mihin se  kuluu..  Odotan jo sormet syyhyten, että pääsen taas kirjan pariin näpertämään eli kaikille pieni varoituksen sana, tähän jää oikeasti koukkuun! Jos ihastuit yhtälailla kuin minäkin, niin löydät kirjan sivuilta ootniinihana.fi. Sivuilta löydät myös paikkakuntasi jälleenmyyjät.

* Yhteistyössä ootniinihana.fi, kirja saatu bloginäkyvyyttä vastaan

8 kommenttia:

 1. Ihanan erilainen vauvakirja <3
  Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on oikea askartelijan unelma :) Kivaa viikkoa sinne!

   Poista
 2. Voi mäkin oon näitä katsellut, mutta pelkäsin että jää askartelematta ja tyydyin siihen normi versioon. Meiltä löytyy kyllä samaisen sarjan neuvolakortin kannet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan tää kyllä sellainen, kun oikein innostuu niin tän kirjan parissa kuluis aikaa vaikka kuinka. Itsekin toivoisin sitä olevan enemmän mm. tällaiseen askarteluun :) Nuo neuvolakortin kannet on myös tosi kivoja, niistä onkin tulossa tänne blogin puolelle pian arvontaa.

   Poista
 3. Poikani sai kastelahjaksi tuon kirjan (oli toiveena) ja olen myös alkanut täyttää sitä. Kiva nähdä mitä muut ovat siihen laittaneet, niin saa vähän ideoita omaan. Pojan kirjassa tällä hetkellä muisto sairaalasta ja ultrakuva, sekä hieman tekstiä. :) Käsien ja jalkojen tekeminen oli kyllä oma operaationsa, meillä siinä oli apuna mummo kun käytettiin niitä isänpäiväkortissa kirjan lisäksi :)
  Miinuksena sanon sen, että koska kuvat ovat sivuissa molemmin puolin, sivujen paikkaa ei halua niin paljoa muuttaa, koska sitten esim. kuukaudet menevät "vääriin paikkoihin". Muuten olen oikein tyytyväinen. Ihana kirja <3 Ja nätti blogi sinulla! :) -Heidi Kaima

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään myös käydä kurkkimassa mitä muut ovat saaneet kirjaan aikaiseksi :) Tuo on kyllä totta, että useammat sivut voisivat olla siirrettävissä niin ettei kuukausisivut mene sekaisin. Erityisesti sellaisia sivuja, joihin saisi pelkkiä kuvia.

   Kiitos kaima! :) Ihana kuulla, että tykkäät <3

   Poista
 4. Tuo on kyllä upea kirja. Muistan itsekin kun aikoinani etsin täydellistä vauvakirjaa. Esikoiselle ostin Anne Geddesin kirjan ja tytölle tein kirjan oman mieltymykseni mukaan. Jos vielä saisin iltatähden niin ostaisin takuuvarmasti tuon saman minkä siekin olet löytänyt <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kuulostaapa ihanalta myös tuollainen ihan itse tehty kirja! <3

   Poista